ua en ru

У Тбілісі відбудеться сесія міжпарламентської асамблеї Грузії, Молдови та України

У Тбілісі відбудеться сесія міжпарламентської асамблеї Грузії, Молдови та України Фото: глави трьох парламентів (iportal.rada.gov.ua)

На сесії відбудеться підписання Статуту міжпарламентської асамблеї парламентів трьох країн

У Тбілісі 5-7 жовтня відбудеться інавгураційна сесія Міжпарламентської асамблеї парламентів Грузії, Молдови та України. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління апарату Верховної ради.

Вказано, що на інавгураційній сесії Міжпарламентської асамблеї запланований виступ глави ВР Андрія Парубія.

"У засіданні інавгураційної сесії Міжпарламентської асамблеї парламенту Грузії, парламенту Республіки Молдова і Верховної ради України, яка відбудеться 5-7 жовтня у місті Тбілісі (Грузія), візьме участь українська делегація на чолі з Головою Верховної ради Андрієм Парубієм", - сказано у повідомленні.

Також вказано, що Парубій візьме участь у церемонії підписання Статуту міжпарламентської асамблеї парламентів Грузії, Молдови та України. Окрім того, голова ВР проведе ряд офіційних зустрічей.

У рамках інавгураційної сесії Парубій та народні депутати візьмуть участь у панельних дискусіях, зокрема, на теми: "Безпека у Чорному морі" та "Боротьба з фейковими новинами та антизахідною пропагандою".

Нагадаємо, у червні була створена Міжпарламентська асамблея "Україна-Грузія-Молдова".

Як писало РБК-Україна, Асамблея є консультативним міжпарламентських інститутом для обговорення питань тристороннього інтересу.