ua en ru

Тамразова звільнили з-під арешту

Тамразова звільнили з-під арешту Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Тамразову визначили заставу у 20 млн гривень

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід керівнику онлайн-видання Insider Олексію Тамразову у вигляді застави у 11 тисяч прожиткових мінімумів, що становить 20 млн гривень та звільнив з-під варти у залі суду. Про це заявила суддя Батрин.

Разом з тим, у клопотанні прокурора суд відмовив і ухвалив звільнити Тамразова з-під варти у залі суду.

"Суд ухвалив у задоволенні клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовити, і застосувати щодо нього запобіжний захід у вигляді застави. Розмір застави визначити 11 351 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що відповідно становить 20 млн 462 гривні", - сказала суддя.

Застава має бути внесена протягом п'яти робочих днів.

Зазначимо, прокурор заявив, що не знає, чи подаватиме апеляцію, оскільки чекатиме повний текст ухвали.

Водночас Тамразов заявив, що не має 20 млн гривень, тому проситиме про внесення застави своїх друзів.

Нагадаємо, 10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави 3 млн гривень. 13 серпня він вийшов із СІЗО після внесення застави.

21 серпня співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) повторно затримали Тамразова. ГПУ пропонує взяти його під варту із заставою в 500 мільйонів гривень.

Сьогодні, 23 серпня, адвокат Віталій Коломієць у ході технічної перерви повідомив, що сім осіб висловили бажання взяти Тамразова на поруки, зокрема двоє нардепів та один військовослужбовець.