ua en ru

Тамразова повторно затримано співробітниками Генпрокуратури

Тамразова повторно затримано співробітниками Генпрокуратури Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Тамразова затримали у справі про злочинну організацію Януковича

Співробітники Генеральної прокуратури України повторно затримали власника онлайн-видання Insider Олексія Тамразова. Про це РБК-Україна повідомив адвокат Віталій Коломієць.

За словами адвоката, Тамразова затримано співробітниками департаменту з міжнародного співробітництва ГПУ в рамках справи про підконтрольну екс-президенту Віктору Януковичу злочинну організацію.

Коломієць зазначив, що слідчі прийшли з обшуком до Тамразова без ухвали суду, а тільки з постановою слідчого про проникнення в житло, що, за його словами, є порушенням Конституції. Коломієць додав, що після обшуку Тамразова затримали, його доставляють в ГПУ, щоб вручити підозру.

Як відомо, раніше Тамразов був затриманий нібито за дачу хабара керівнику цього ж департаменту ГПУ Костянтину Кулику. За словами генпрокурора Юрія Луценка, він нібито намагався передати 200 тис. доларів за сприяння у знятті арешту з майна.

10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави 3 млн гривень. 13 серпня він вже вийшов із СІЗО.