ua en ru

Ситник допускає, що САП може "злити" нову резонансну справу

Ситник допускає, що САП може "злити" нову резонансну справу Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Ситник прокоментував подальшу співпрацю із САП

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник налаштований на подальшу співпрацю зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (CАП), однак допускає, що зі сторони другої може бути "злита" нова резонансна справа. Про це він заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Співпраця триває (між НАБУ і САП, - ред.), але, на жаль, ми, скажу відверто, після "справи рюкзаків" чекаємо кожного дня на якусь нову справу, закриту або "злиту", або ще якусь угоду, яка там буде підписана...", - сказав він.

Разом з тим, Ситник додав, що наразі робота йде і відомства співпрацюють.

"Вцілому робота йде, і справи зараз передаються до суду і я ще раз хочу наголосити, що я директор НАБУ і в силу закону, процесуальних повноважень не маю, я не можу прийняти рішеня про затримання особи, а такі решення приймають детективи. Ми зі свого боку налаштовані на співпрацю і зі свого боку робимо все, щоби ці справи рухались. Крім того, що ми зараз розслідуємо, дуже багато справ зараз у судах", - розповів Ситник.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Ситник запевнив, що не має особистих конфліктів з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким.

Додамо, Ситник також заявляв, що детективи НАБУ відсторонені від розслідування справи Холодницького.