ua en ru

Детективів НАБУ усунули від розслідування справи Холодницького, - Ситник

Детективів НАБУ усунули від розслідування справи Холодницького, - Ситник Фото: Артем Ситник (РБК-Україна, Віталій Носач)

Ситник прокоментував справу, яку КДКП відкрила проти Холодницького

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) були відсторонені від розслідування справи керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. Про це в ефірі "UA:Перший" повідомив голова НАБУ Артем Ситник.

"На певному етапі детективів з групи просто прибрали. З групи у тій справі, за якою там проводилися ці заходи", - сказав Ситник.

Нагадаємо, в березні з'явилася інформація про те, що Холодницький може піти з посади керівника САП. Як стверджували поінформовані співрозмовники РБК-Украина, причиною було розслідування, яке проводилося щодо Холодницького з боку НАБУ під процесуальним керівництвом департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, що відноситься до вертикалі президента Петра Порошенка. А саме - матеріали, які були виявлені в результаті проведення негласних слідчих дій щодо Холодницького. Нібито в кабінеті голови САП на акваріумі була встановлена апаратура фіксації.

Крім того, генпрокурор Юрій Луценко заявив про те, що він буде ініціювати зняття Холодницького з посади. Паралельно видання "Дзеркало тижня" опублікувало інтерв'ю з директором НАБУ Артемом Ситником, в якому він назвав Холодницького корумпованим прокурором. За словами директора НАБУ, голова САП міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків, гальмував розслідування і тиснув на прокурорів. Підозри НАБУ підтвердилися, розповів Ситник, в ході розслідування справи мера Одеси Геннадія Труханова.

30 березня повідомлялося, що в КДКП направили скарги на Холодницкого. Скарги направлені в рамках кримінальної справи, яку спільно з ГПУ розслідує Національне антикорупційне бюро. На початку квітня кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження щодо Назара Холодницького.