ua en ru

Ситник прокоментував взаємовідносини між НАБУ і САП

Ситник прокоментував взаємовідносини між НАБУ і САП Фото: Артем Ситник і Назар Холодницький (УНІАН)

Ситник запевнив, що не має особистих конфліктів з керівником САП Назаром Холодницьким

Керівник Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник прокоментував взаємини між НАБУ та Спеціалізованою антикорупційної прокуратурою (САП). Про це в ефірі "UA:Перший" повідомив Ситник.

"Зараз відбуваються такі події, нагнітаються. Я не буду називати якісь персоналії. Є спроба втягнути антикорупційні органи в таку собі істерію і маніпуляцію, щоби подати таку картинку, що вони (антикорупційні органи, - ред.) не займаються роботою, а займаються особистим конфліктом", - сказав він.

Ситник запевнив, що не має особистих конфліктів з керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назаром Холодницьким.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, у середу, 19 вересня, Ситник повинен був представити звіт про діяльність НАБУ за перше півріччя 2018 року на профільному парламентському комітеті. Незважаючи на те, що Ситник попередньо підтвердив свій візит, народні депутати його так і не дочекалися. По дорозі в комітет у глави Бюро змінилися плани. У НАБУ пояснили, що у їх керівника з'явилися "невідкладні справи".

Агентство уточнює, що різка зміна планів була викликана подіями, які розгорнулися вдень під будівлею САП. За версією прокуратури, співробітники Управління держохорони виявили у дворі будівлі автобус з детективами НАБУ і протягнутий з розташованої поруч будівлі лікарні "Охматдит" кабель для прослуховування.

В САП викликали на допомогу поліцейських, які заблокували детективів НАБУ в їх автомобілі. Але їм на допомогу приїхав спецназ НАБУ, звільнив своїх колег. В ході сутички спецназівці витягли з машини водія Холодницького і відігнали автомобіль в бік, влаштувавши невелику ДТП. Після чого поїхали з місця подій. До будівлі САП також викликали співробітників СБУ, які разом з поліцейськими провели слідчі дії.