ua en ru

Світоліна принесла п'яту "бронзу" Україні та інші події дня на Олімпіаді

Світоліна принесла п'яту "бронзу" Україні та інші події дня на Олімпіаді Фото: Україна у своєму активі має п'ять бронзових медалей (facebook.com/OlympicStudiesCentre)

Україна за підсумками чергового дня Олімпійські ігри поповнила медальний запас. Еліна Світоліна завоювала бронзову медаль, яка стала для України п'ятою на ОІ в Токіо.

Детальніше про головні події дня на ОІ-2020-у матеріалі РБК-Україна

Перемога на характері

Світоліна почала матч за "бронзу" проти казашки Олени Рибакіної досить невдало, поступившись першим сетом, віддавши при цьому два брейки і поступившись 1:6. У другому сеті українка також поступалася в рахунку, але змогла повернути брейк і на тай-брейку виграти перемогу - 7:6. Третій сет почався за традицією для українки не дуже-знову програш своєї подачі. Але за рахунку 2: 4 Світоліна зробив зворотний брейк і взяти всі наступні гейми. При цьому на фінальній подачі Українки Рибакіна відіграла шість матч-поінтів, але Світоліна, хоч і з сьомої спроби, але виграла цей складний матч, завоювавши "бронзу" ОІ в Токіо.

Батут

Ще одна надія України збільшити медальний запас лежала на батутисті. Але він у півфіналі показав лише 12-й результат. У фінал проходили топ-8.

Плавання

Представник України на дистанції 50 метрів вільним стилем Владислав Бухов не зміг пробитися до фіналу змагань. Йому не вистачило 0,05 секунди для того, щоб пробитися у фінальний заплив.

Теніс

Серб Новак Джокович залишився без медалей Олімпіади в Токіо. При цьому він сьогодні міг отримати відразу дві "бронзи" - в індивідуальному розряді і міксті. Однак у першому матчі перша ракетка світу поступився іспанцеві Пабло Корреньо-Бусте. Після цього матчу він повинен був відразу грати фінал міксту, але знявся зі змагань. Офіційно - у нього травма плеча. Але ще в півфіналах Джоко був досить емоційним, кидаючи ракету і лаючись з тренером сербської команди.

Футбол

Сьогодні визначилися півфіналісти футбольного чоловічого турніру. Іспанія в екстра-таймі змогла здолати Кот-д'івуар-5: 2. Японія по пенальті змогла здолати Нову Зеландію 4: 2 (0: 0 основний час). Бразилія мінімально обіграла Єгипет-1: 0. А Мексика в результативному матчі обіграла Південну Корею-6: 3. Півфінали пройдуть 3 серпня, між собою зустрінуться:

  • Мексика-Бразилія
  • Японія-Іспанія

Легка атлетика

У кваліфікації з бігу на дистанції 400 метрів з бар'єрами за путівку до півфіналу боролися відразу три українки - Вікторія Ткачук, Рижикова Анна, Марія Миколенко. Перші дві зуміли пробитися до півфіналів і лише Марія Миколенко не кваліфікувалася. Причому Анна Рижикова показав третій серед усіх півфіналістів, перемігши у своєму забігу-54.56. Півфінали відбудуться 2 серпня.

***

Таким чином після 31 липня біля України в активі п'ять бронзових медалей. Наша країна займає 65-е місце в медальному рейтингу. При цьому Україна займає 20-е місце за загальною кількістю медалей.

Світоліна принесла п'яту "бронзу" Україні та інші події дня на Олімпіаді