ua en ru

У Сватовому складено реєстр потерпілих внаслідок вибухів

У Сватовому складено реєстр потерпілих внаслідок вибухів Фото (SavikShusterStudio): Георгій Тука

До цього списку потрапили понад 1,7 тис. домогосподарств

У місті Сватовому Луганської області складено реєстр осіб, домогосподарства яких постраждали внаслідок надзвичайної ситуації. Про це повідомили у прес-службі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Як зазначається, до реєстру включено 1705 домогосподарств (667 квартир і 1038 приватних житлових будинків).

Для надання матеріальної допомоги на першочергове життєзабезпечення з обласного бюджету виділено 4 млн грн, з них по 10 тис. грн отримали шість сімей, домогосподарства яких було пошкоджено, а залишки коштів будуть рівними частинами розподілені між іншими власниками пошкоджених домогосподарств.

Як повідомлялося, сьогодні постраждалим у Сватовому розпочнуть виплату компенсацій.

3 листопада голова Луганської ОВЦА Георгій Тука підписав розпорядження №528, згідно з яким з облбюджету додатково виділено 4 млн грн для надання матеріальної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайної ситуації у Сватовому.

Раніше, 30 жовтня, за розпорядженням Туки з облбюджету було виділено 10 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в місті Сватовому та надання матеріальної допомоги постраждалим.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних сил України у Сватовому Луганської області сталася пожежа, через яку почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. У результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали. При цьому в результаті вибухів і локальних пожеж у Сватовому було пошкоджено більше 600 житлових будинків.