ua en ru

Тука виділив 10 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів у Сватовому

Тука виділив 10 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів у Сватовому Фото: наслідки НП в Сватове

Гроші підуть на надання допомоги постраждалих та ліквідацію наслідків

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Лою виділив 10 млн грн на ліквідацію наслідків вибухів на складі боєприпасів в Сватове Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської обладміністрації в Facebook.

"Голова Луганської обласної держадміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Лою сьогодні, 30 жовтня, підписав розпорядження №524, згідно з яким з обласного бюджету виділено 10 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в місті Сватове та надання матеріальної допомоги постраждалим", - йдеться в повідомленні.

Георгій Тука підписав розпорядження про виділення 10 млн грн для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у Сватовому...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 30 октября 2015 г.

Нагадаємо, вчора, 29 жовтня, близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України під Сватове Луганської області сталася пожежа, через яку почали вибухати снаряди і розлітатися по місту.

За останніми даними, в результаті події в Сватове загинули 2 людини (місцева мешканка і військовий), отримали поранення і тілесні ушкодження 5 осіб (4 військових і 1 місцевий житель).

Вночі боєприпаси на складі продовжували детонувати, не даючи рятувальникам наблизиться для ліквідації пожежі. В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове було пошкоджено більше 30 багатоповерхових будинків, ще 7 приватних будинків були повністю знищені. Зазначимо, через події частина жителів Сватове евакуювали.

Сьогодні вранці ситуація стабілізувалася, що дозволило пожежникам приступити до гасіння пожежі на самому складі. За висновком комісії при Міноборони, причиною пожежі на складі під Сватове став пуск сигнальної ракети. СБУ кваліфікувала вибухи в Сватове як теракт.

На даний момент більша частина Сватове залишається без електрики і газу, утруднене водопостачання. Від місцевого населення отримано 58 звернень про виявлення вибухонебезпечних предметів на території міста.

Зазначимо, Сватове знаходиться на підконтрольній території Україні Луганської області, на великій відстані від лінії розмежування. Населення міста становить близько 18 тис. осіб.