ua en ru

В результаті вибухів в Сватове пошкоджено понад 600 житлових будинків

В результаті вибухів в Сватове пошкоджено понад 600 житлових будинків Фото: відновлювальні роботи в Сватове

Також постраждав 21 об'єкт соціальної сфери

В результаті вибухів на складі боєприпасів в Сватове Луганської області було пошкоджено понад 600 будинків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Луганської обласної адміністрації в Facebook.

"Ушкодження різного характеру виявлено 581 житловому будинку та 59 багатоповерхових (будівлі потребують заміни даху, дверей і вікон). Обстеження тривають", - йдеться в повідомленні.

З метою визначення завданої шкоди Сватівська райадміністрація склала попередній список руйнувань і пошкоджень, які виникли внаслідок надзвичайної ситуації.

Зазначається, що один приватний будинок був повністю зруйнований, ще два приватних будинки пошкоджено на 70 %. Крім того, в багатоповерховому будинку по вулиці Луначарського, 4 повністю зруйновано 2 квартири (вже ведуться відновлювальні роботи).

Також в результаті вибухів в Сватовом був пошкоджений 21 об'єкт соціальної сфери (школи, лікарні, поліклініки, дитячий садок, бібліотека тощо).

У Сватовому продовжується відновлення інфраструктури За інформацією Сватівської райдержадміністрації, з метою визначе...

Posted by Луганська обласна державна адміністрація on 4 ноября 2015 г.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали. В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове були пошкоджені десятки житлових будинків.

Зазначимо, з обласного бюджету на ліквідацію наслідків в Сватове вже було виділено в цілому 14 млн грн. Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив віце-прем'єр-міністру - міністру регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадію Зубко завтра, 5 листопада, відвідати Сватове для оцінки збитку.