ua en ru

Постраждалим в Сватове сьогодні розпочнуть виплату компенсації

Постраждалим в Сватове сьогодні розпочнуть виплату компенсації Фото: Георгій Тука

Компенсацію виплачуватимуть за рахунок коштів обласного бюджету

Постраждалим під час вибухів на складі боєприпасів в Сватове Луганської області сьогодні, 9 листопада, почнуть виплату компенсації з 4 млн грн, виділених з обласного бюджету. Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Сьогодні має розпочатися виплата компенсацій населенню з тих 4 мільйонів, які виділила область. Перший транш на 10 мільйонів вже "розписаний" районною Радою", - повідомив Тука.

Він також повідомив про систему проведення робіт з відновлення інфраструктури в Сватове: спочатку кожен об'єкт досліджується експертами з різних міст України, складається звіт про пошкодження, кошторис і проект, все це відправляється в Київ в Мінрегіонбуд для перевірки і після цього підрядник приступає до виконання робіт.

"Впевнений - цей алгоритм мінімізує розкрадання коштів бюджету!" - підкреслив Тука.

На фото - Сватівська лікарня, та "відомий" пошкоджений будинок, Відновлювальні роботи тривають навіть в сутінках. Скл...

Posted by Георгій Тука on 8 ноября 2015 г.

Нагадаємо, 29 жовтня близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України в Сватове Луганської області сталася пожежа, з-за якого почали вибухати снаряди і розлітатися по місту. В результаті вибухів загинуло чотири людини, ще 14 осіб постраждали. В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове були пошкоджені більш 600 житлових будинків, 21 об'єкт соціальної сфери.

Тука виділив з обласного бюджету на ліквідацію наслідків в Сватове спочатку 10 млн грн, а потім ще 4 млн грн.