ua en ru

Добу на Донбасі вперше за чотири дні пройшли без втрат

Добу на Донбасі вперше за чотири дні пройшли без втрат Ілюстративне фото (flickr.com/ministryofdefenceua)

Всього зафіксовано три обстрілу

Протягом минулої доби, 21 січня, збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню на Донбасі, втрат з української сторони немає. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу операції Об'єднаних сил.

Наголошується, що противник обстріляв позиції заборонених Мінськими домовленостями 82-мм мінометів, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Два обстрілу по українських позиціях зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід", а саме: неподалік від населеного пункту Красногорівка і поруч з Водяним.

Один обстріл по українських позиціях відкривався неподалік населеного пункту Зайцевого, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Противник застосував міномети калібру 82-мм - 4 міни, станковий протитанковий гранатомет - 3 постріли, великокаліберні кулемети і інше стрілецька зброя

"Вчора, 21 січня, в результаті обстрілу ворожих втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не було. З початком цих доби російські окупаційні війська вогневої активності не виявляли", - йдеться в повідомленні.

РБК-Україна писало, що 20 січня збройні формування Російської Федерації десять разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, ще один отримав поранення.

Крім того, 19 січня в результаті обстрілу з боку бойовиків загинув український військовий. 18 січня загинув один військовий і ще десять отримали поранення.