ua en ru

На Донбасі за добу поранено одного українського військового, - штаб АТО

На Донбасі за добу поранено одного українського військового, - штаб АТО Фото: ЗСУ (РБК-Україна)

В цілому бойовики 22 рази порушили режим перемир'я

Впродовж минулої доби основна активність незаконних збройних формувань на Донеччині була сконцентрована на Приморському напрямку. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

Відзначається, що тут противник не тільки застосовував міномети різних видів, але і бив зі зброї, яка за мирними домовленостями давно має бути відведена від лінії розмежування.

"Всього за минулу добу незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир'я. Під час 17 обстрілу сили АТО застосовували зброю на ураження. За уточненими даними в результаті бойових дій один український захисник отримав поранення", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що ввечері бойовики протягом години обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Широкіно, біля Талаківки. Крім цього, ввечері окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 міліметрів житловий сектор селища Водяне.

#АТОподії Зведення прес-центру штабу АТО за 3.10.2017 року. Наприкінці минулої доби основна активність російсько-окупаці...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 3 жовтня 2017 р.

На Донецькому напрямку бойовики двічі били по укріпленнях ЗСУ на підступах до Авдіївки і Невельського. Також під ворожим вогнем виявилися позиції сил АТО шахта Бутівка, Зайцево і Майорська.

"На Луганському напрямку бойовики ввечері та вночі 4 рази з гранатомета і стрілецької зброї обстрілювали наших захисників в околицях Трьохізбенки. Українські бійці жорстко відповідали противнику. В результаті протистояння, близько 18 години, отримав поранення один наш військовий", - додали в штабі АТО.

Нагадаємо, Аваков заявив про створення нового центру реабілітації бійців АТО.