ua en ru

Аваков заявив про створення нового центру реабілітації бійців АТО

Аваков заявив про створення нового центру реабілітації бійців АТО Фото: Арсен Аваков зі Стівеном Перрі (http://mvs.gov.ua)

Арсен Аваков закликав голову Сенату Австралії поділитися досвідом психологічної допомоги військовим

Міністерство внутрішніх справ створює новий центр психологічної допомоги для бійців АТО. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков під час зустрічі з президентом Сенату Австралії Стівеном Перрі, повідомляє прес-служба МВС.

У заході також взяли участь голова Нацполіції України Сергій Князєв та надзвичайний і повноважний посол Австралії в Україні Меліса О’Рурк.

"Майже за 4 роки війни на Сході нашої країни бойові дії пройшло майже 300 тисяч осіб, і зараз ми маємо зробити все можливе, аби наші військові отримали необхідну психологічну поствоєнну реабілітацію. Тому наразі працюємо над створенням нового центру психологічної допомоги для бійців АТО", - зазначи Аваков.

Він додав, що Україна була б вдячна австралійській стороні, аби вони могли поділитися своїм досвідом психологічної допомоги.

Аваков також запропонував Австралії укласти Меморандум про двостороннє співробітництво.

Своєю чергою, голова Національної поліції Сергій Князєв зазначив, що українська поліція хотіла б обмінятися досвідом з питань кібербезпеки.

У відповідь президент Сенату Австралії Стівен Перрі наголосив, що уряд його країни обов’язково розгляне питання про поглиблення двостороннього співробітництва у питаннях безпеки та у реабілітації військових.

"Ми обов’язково розглянемо питання поглиблення двостороннього співробітництва та підписання Меморандуму з міністром юстиції. А також обговоримо питання, що стосується поствоєнного синдрому з нашим міністром оборони, щоб зрозуміти, що ми можемо зробити в цій сфері", - сказав Перрі.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на вимаганні грошей чотирьох працівникі поліції у районі проведення антитерористичної операції.