ua en ru

Сумарні запаси Руновщинської площі в Полтавській обл. становлять 7,9 млрд куб. м газу, - "Нафтогаз"

Сумарні запаси Руновщинської площі у Полтавській області складають 7,9 млрд куб. м газу. Про це директор департаменту з видобування газу та нафти НАК "Нафтогаз України" Олександр Зейкан доповів главі держави Віктору Януковичу, передає прес-служба Президента.

"На сьогодні сумарні запаси цього нового родовища складають 7,9 млрд куб. м газу. Ми пробурили соту свердловину, де два дні тому з першого ж дослідженого горизонту було отримано приплив у 120 тис. куб. м газу", - сказав Зейкан.

Читайте також: "Чорноморнафтогаз" розпочав експлуатацію Одеського родовища природного газу

Крім того, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Вадим Чупрун через систему відеозв'язку також поінформував Віктора Януковича про хід бурових робіт на свердловині №100 та її готовність до випробування.

"Дебет всіх одинадцяти свердловин, які тут будуть пробурені в подальшому, і їх запуск на повний режим дасть можливість видобувати близько мільйона кубометрів газу на добу - а це означає 320-350 млн куб. м на рік. Це буде хорошим внеском у реалізацію програми енергетичної незалежності нашої країни та зменшення залежності.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Віктор Янукович з центральної диспетчерської ДК "Укртрансгаз" у Києві дав старт видобуванню газу зі свердловини №100 НАК "Нафтогаз України", що розташована на родовищі Руновщинської площі в Полтавській області.