ua en ru

Божевільна нічия в ліверпульському дербі, "Барса" і "Реал" роблять розгроми, а "Мілан" ніяк не може виграти

"Барселона", реалізувавши два пенальті у першому таймі матчу з "Гранадою", домоглася перемоги, а "Атлетико" забив сім м'ячів у ворота "Хетафе". "Ліверпуль" зіграв у мерсисайдському дербі внічию з "Евертоном" і ще далі відстав від лідируючого "Арсеналу", який всуху переміг "Саутгемптон". Маріо Балотеллі не реалізував пенальті, в результаті чого "Мілан" не зміг на "Сан-Сіро" обіграти "Дженоа", а "Наполі" несподівано поступився на своєму полі "Пармі".

"Барселона", реалізувавши два пенальті у першому таймі матчу з "Гранадою", домоглася перемоги, а "Атлетико" забив сім м'ячів у ворота "Хетафе". "Ліверпуль" зіграв у мерсисайдському дербі внічию з "Евертоном" і ще далі відстав від лідируючого "Арсеналу", який всуху переміг "Саутгемптон". Маріо Балотеллі не реалізував пенальті, в результаті чого "Мілан" не зміг на "Сан-Сіро" обіграти "Дженоа", а "Наполі" несподівано поступився на своєму полі "Пармі".

Англія

В ліверпульських розборках рахунок вже на перших хвилинах відкрив півзахисник червоних Коутіньйо, але "Евертон" швидко відігрався зусиллями Кевіна Міральяса. Втім, вже на 19-й хвилині "Ліверпуль" знову був попереду - Луїс Суарес пробив зі штрафного з 25 метрів.

Наступний гол стався лише на 72-й хвилині, коли після пасу Міральяса забив Ромелу Лукаку. Через десять хвилин Міральяс навісив з кутового, Лукаку пробив головою, і господарі повели в рахунку - 3:2. Здавалося, "Ліверпулю" не піти від поразки, але на передостанній хвилині зустрічі червоні все ж відігралися: Стівен Джеррард подав зі штрафного, після чого м'яч ударом головою переправив у сітку Деніел Старрідж.

Трохи пізніше "Арсенал" пішов у відрив від найближчого переслідувача завдяки дублю Олів'є Жиру, на рахунку якого сім голів у прем'єр-лізі в цьому сезоні. Тим часом на третє місце вийшов "Челсі", який розгромив у лондонському дербі "Вест Хем" - 3:0.

Другу перемогу в першості здобув "Крістал Пелес", який здолав "Халл Сіті" (1:0), а "Сандерленд" поступився "Сток Сіті" (0:2), який і йде тепер останнім. В інших зустрічах "Суонсі" переграв у гостях "Фулхем" (2:1), а "Ньюкасл" з тим же результатом переміг "Норвіч".

Іспанія

Долю "Гранади" ще в першому таймі визначили два фоли, допущених її гравцями в своїй штрафній. Перший пенальті на 20-й хвилині реалізував Андрес Інієста, а перед перервою з 11-метрової позначки відзначився Фабрегас.

На 66-й хвилині положення гостей виявилося практично безвихідним - за другу жовту картку з поля був вилучений Мануель Иттура. Через п'ять хвилин Алексіс Санчес забив третій м'яч, а на останній хвилині остаточний рахунок встановив Педро Родрігес.

З удаваною легкістю домігся перемоги переслідуючий "Барсу" мадридський "Атлетіко". Столичні футболісти скористалися повною мірою видаленням на 42-й хвилині Хуана Валери і розмазали "Хетафе" з рахунком 7:0. По дублю зробили Давид Вілья і Рауль Гарсія, а Дієго Коста забив свій 14-й гол у чемпіонаті.

У трьох очках від "Атлетіко" йде "Реал", який також просто розібрався з "Альмерією" - 5:0. У складі "королівського клубу" відзначилися п'ятеро різних футболістів. Найбільш запекла боротьба розгорнулася в матчі "Сельти" і "Реал Сосьєдад". Баски поступалися 1:3, але покер Карлоса Вели дозволив їм перемогти 4:3.

Італія

Безвиграшна серія "Мілана" у всіх турнірах досягла вже семи матчів, причому в останніх п'яти зустрічах серії А команда набрала лише три очки. У поєдинку з "Дженоа" господарі повели в рахунку вже на четвертій хвилині - Кака уникнув офсайдної пастки і вразив ворота з гострого кута.

"Дженоа", яка останній раз перемагала на "Сан-Сіро" в рамках чемпіонату Італії в 1958 році, відігралася вже через кілька хвилин. Урбі Емануелсон сфолив на Шиме Врсалько, після чого Альберто Джилардіно з 11-метрової позначки забив своєму колишньому клубу.

Потім на Балотеллі в своєму штрафному майданчику порушив правила Томас Манфредіні, який отримав до того ж і червону картку. Неймовірно, але потерпілий, виконуючи пенальті, пробив прямо у воротаря "Дженоа" Маттию Перина.

Між тим на "Сан-Паоло" героєм став Антоніо Кассано, який забив п'ятий гол у сезоні за дев'ять хвилин до закінчення зустрічі, вразивши дальній нижній кут воріт. Для нападника цей забитий м'яч став сотим у серії А, а неаполітанці зазнали в чемпіонаті Італії дві поразки поспіль вперше з грудня 2012 року.

Раніше гол Деяна Лазаревича в доданий час приніс одному з аутсайдерів турніру "К'єво" несподівану перемогу в дербі з "Вероною" - 1:0.

Нагадаємо, що в Німеччині "Баварія" розгромила у Дортмунді "Боруссію".

Використані матеріали УЄФА