ua en ru

Суди встановили понад півтисячі підприємств, які відмивали кошти для ОЗУ Януковича, - Луценко 

Суди встановили понад півтисячі підприємств, які відмивали кошти для ОЗУ Януковича, - Луценко  Фото: Юрій Луценко (facebook.com/gp.gov.ua)

Генпрокурор зазначив, що ці підприємства відмивали кошти на територіі країн Азії, Кіпру та Латвії

Рішеннями судів було встановлено понад 500 українських та іноземних підприємств, які брали участь у відмиванні коштів для організованого злочинного угрупування (ОЗУ) екс-президента Віктора Януковича. Про це сьогодні на засіданні парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішеннями судів встановлено понад 500 суб'єктів господарювання української та іноземної юрисдикції, які брали участь у цьому розкраданні та відмиванні коштів для ОЗУ Януковича", - заявив Луценко.

Генпрокурор зазначив, що ці підприємства відмивали кошти на територіі країн Азії, Кіпру та Латвії. Після цього кошти заводили в українські банки, в яких під тиском угрупування оформлялися облігації внутрішньої державної позики. За словами Луценка, такі облігації приносили ОЗУ 9% річних доходів у валюті.

Нагадаємо, раніше Луценко повідомляв, що на початку 2018 року буде проведена спецконфіскація ще 5 млрд гривень екс-президента України Віктора Януковича і його оточення.