ua en ru

Суди, які розглядають резонансні справи, не будуть ліквідовані до винесення вердикту, - ДСА

Суди, які розглядають резонансні справи, не будуть ліквідовані до винесення вердикту, - ДСА Фото: Зеновій Холоднюк (dsa.court.gov.ua)

Справи можуть бути переведені в нові окружні суди

Суди, які розглядають суспільно значимі і резонансні справи, не будуть ліквідовані, поки не винесуть свої вердикти. Про це заявив голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, передає Інтерфакс-Україна.

За його словами, судова реформа не повинна позначитися на термінах і якості розгляду таких справ.

"Суди будуть ліквідовані після того, як по всіх резонансних справах будуть прийняті відповідні рішення", - сказав Холоднюк.

Він підкреслив, що в особливо ця норма стосується Оболонського та Святошинського судів столиці, які розглядають такі важливі для держави і громадян країни справи, як держзрада екс-президента Віктора Януковича і звинувачення екс-співробітників спецпідрозділу "Беркут" у розстрілах людей у 2014 році.

При цьому, голова ДСА розглядає й інший варіант розвитку подій. Зокрема, за умови внесення відповідних змін у чинні норми процесуальних кодексів , які працюють зараз склади суден можуть бути переведені в нові окружні суди, де вони зможуть продовжити розгляд таких справ.

Він також підкреслив, що ті склади суден, які працюють зараз, абсолютно легітимні і мають право розглядати справи до тих пір, поки не будуть створені нові суди.

Нагадаємо, раніше заступник генерального прокурора Євген Єнін заявив, що у зв'язку з створенням окружного суду існує ймовірність того, що матеріали справи екс-президента Віктора Януковича будуть розглядатися заново.