ua en ru

Матеріали справи Януковича можуть піти на новий розгляд, - Єнін

Матеріали справи Януковича можуть піти на новий розгляд, - Єнін Фото: Віктор Янукович, колишній президент України (UN Photo / Paulo Filgueiras)

У Генпрокуратурі висловили стурбованість розглядом справ Януковича

Заступник генерального прокурора Євген Єнiн заявив, що у зв'язку зi створенням окружного суду iснує ймовiрнiсть того, що матеріали справи екс-президента Віктора Януковича будуть розглядатися заново. Про це Євген Єнiн розказав в ефiрi "5 каналу".

"На превеликий жаль, особливо правки Лозового, фактично найближчим часом заблокують роботу судової системи. Ми висловлюємо стурбованiсть результатами створення окружних судiв. Залишаються вiдкритими питання щодо справ того самого Януковича, оскiльки у зв'язку зi створенням окружного суду iснує ймовiрнiсть того, що всi матерiали будуть слухати заново", - заявив Енiн.

За його словами, у 2018 році ГПУ розраховує ще на ряд судових рішень, що передбачали б конфіскацію.

"Хотів би відзначити конфіскацію грошей Януковича. Це близько 1,5 млрд доларів, які належали злочинній організації, якою керував Віктор Янукович. Ми розраховуємо в першому кварталі цього року на ще низку судових рішень, що передбачали б конфіскацію", - додав він.

Нагадаємо, раніше Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поправка нардепа від Радикальної партії Андрія Лозового до судової реформи не вплине на розслідування справ щодо колишнього президента України Віктора Януковича.

Зокрема, поправка Лозового передбачає, що термін попереднього розслідування з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР до дня повідомлення про підозру становить: два місяці - у кримінальному провадженні щодо кримінального злочину; три місяці - у кримінальному провадженні щодо злочину невеликої або середньої тяжкості; шість місяців - у кримінальному провадженні щодо тяжкого або особливо тяжкого злочину.