ua en ru

Судноремонтна компанія підозрюється у привласненні 5 млн гривень АМПУ

Судноремонтна компанія підозрюється у привласненні 5 млн гривень АМПУ Фото: судноремонтна компанія привласнила 5 млн гривень держкоштів

Кошти були виділені на ремонт лоцманських катерів

Національна поліція підозрює посадових осіб ТОВ "Південна Судноремонтна Компанія" у привласненні коштів держпідприємства "Адміністрація морських портів України" під час виконання ремонту лоцманських катерів. Про це свідчить низка постанов Центрального районного суду Миколаєва від 3 травня, повідомляють "Наші гроші".

Згідно з матеріалами суду, посадові особи судноремонтної компанії документально оформили акти приймання-передачі послуг з ремонту лоцманських катерів "ЛК-115" і "Лоцман Коханов" з ТОВ "Вестстрой" у сумі 1,56 млн гривень кожен, лоцманського катера "Альдебаран" з ТОВ "Демо Груп" за 1,91 млн гривень і лоцманського катера "Капітан Білуха" з ТОВ "Гелеонбуд" за 1,48 млн гривень.

За даними слідства, всі перераховані компанії мають ознаки фіктивності. В результаті проведених угод, зловмисники привласнили 4,96 млн гривень держкоштів.

Суд задовольнив клопотання слідчих З Центрального ОП ГУ Національної поліції в Миколаївській області та надав їм доступ до банківських рахунків та іншої документації судноремонтної компанії.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура направила в суд обвинувачення проти топ-менеджерів Національного банку України часів каденції екс-президента України Віктора Януковича.