ua en ru

Генпрокуратура направила в суд обвинувачення проти топ-менеджерів НБУ часів Януковича

Генпрокуратура направила в суд обвинувачення проти топ-менеджерів НБУ часів Януковича Фото: ГПУ

ГПУ направила в суд обвинувачення проти екс-заступника голови НБУ та директора Гендепартаменту НБУ

Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила до суду обвинувальні акти стосовно колишнього заступника глави Національного банку України (НБУ) і директора Генерального департаменту НБУ часів Віктора Януковича. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"Головним слідчим управлінням та Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови Національного банку України і директора Генерального департаменту Національного банку України в участі у створеної колишнім президентом України В Януковичем і С. Курченко злочинної організації та вчиненні в її складі незаконного заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що екс-топ-менеджери НБУ звинувачуються у забезпеченні прийняття в 2013 році незаконного рішення про видачу підконтрольному злочинної організації банку стабілізаційного кредиту, який в подальшому був звернений на користь співучасників злочину шляхом виведення коштів за кордон та звернення їх у готівку.

В результаті вчинення злочину державі завдано збитків на суму 787 млн гривень.

Нагадаємо, сьогодні вже повідомлялося, що ГПУ оголосила про підозру екс-першого віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову.