ua en ru

На суді ООН в Гаазі Росія заявила, що зброя на Донбасі була взята з шахт, - Геращенко

На суді ООН в Гаазі Росія заявила, що зброя на Донбасі була взята з шахт, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко

Суд ООН в Гаазі розглядає позов України до Росії

В рамках засідання Міжнародного суду ООН в Гаазі, де проходить розгляд позову України до Російськой Федерації, представник Росії заявив, що зброя на окупованому Донбасі була взята з шахт. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко.

"В міжнародному суді ООН в Гаазі росіяни заявили, що зброя лежала в шахтах. Згідно цієі логіки, там лежав і "Бук", з якого збили малазійський Боїнг... в шахтах лежать новітні "Гради", "Буратіно" і інша смертоносна зброя, тому в шахти не пускають місію СММ ОБСЄ", - йдеться у повідомленні.

altaltaltalt

Фото: засідання суду ООН в Гаазі

Отже, в міжнародному суді ООН в Гаазі росіяни заявили, що зброя лежала в шахтах. Згідно цієі логіки, там лежав і " Бук",...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 7 березень 2017 р.

Крім того, "Радіо Свобода" повідомляє, що виступаючи на засіданні представник РФ Ілля Рогачев, заявив, що Росія не надає бойовикам на Донбасі зброю. За його словами, вони знаходять її в старих складах, колишнього СРСР, успадкованих Україною.

"Вчора судові повідомили про "невпинний потік озброєнь через російсько-український кордон", яким, як передбачається, підтримується цей конфлікт. Але слід зазначити, що основне джерело озброєння та спорядження військовим ДНР/ЛНР походять з арсеналів, успадкованих Україною в 1991 році від радянської армії, яка була призначена стримувати НАТО", - заявив він.

Рогачов заявив, що окрім шахт, джерелом озброєння бойовиків є зброя, залишена "під час відступу української армії".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко очікує від суду ООН в Гаазі рішень, які зупинять поставки зброї на окуповану територію і зможуть навести порядок на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону.