ua en ru

Суд закрив кримінальну справу у відношенні Власенко у зв'язку із закінченням строків давності

Печерський районний суд Києва закрив кримінальну справу стосовно захисника екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка у зв'язку з закінченням строків давності.

Печерський районний суд Києва закрив кримінальну справу стосовно захисника екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка у зв'язку з закінченням строків давності. Таке рішення оголосив головуючий у даній справі суддя Олег Білоцерківець.

"Власенко від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності звільнити", - сказав Білоцерківець.

Таким чином, суд задовольнив клопотання захисту Власенка щодо закриття кримінальної справи у зв'язку із закінченням строків давності, яке було заявлено на минулому засіданні.

Разом з цим, суд залишив колишній запобіжний захід щодо Власенка до набрання чинності даного рішення, додавши, що протягом семи днів сторони можуть оскаржити рішення суду.

"Обмеження будуть залишатися в силі, щоб обмежити моє пересування по Україні, перешкодити мені представляти інтереси Юлії Тимошенко в Європі, в тому числі в Європейському суді з прав людини", - прокоментував рішення суду Власенко.

Раніше прокуратура заявляла, що клопотання Власенка про закриття провадження за нереабілітуючими обставинами фактично свідчить про визнання ним винуватості. У теж час, прокуратура заперечує політичний підтекст в його справу.

Зазначимо також, що 15 січня стало відомо, що Головне слідче управління Генеральної прокуратури відкрило ще одне кримінальне провадження проти Власенка. Зокрема, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення ним по відношенню до своєї колишньої дружини незаконних дій, які кваліфіковані за ч.2 ст.146 Кримінального кодексу.

Сам Власенко зазначив, що нові звинувачення проти нього не відповідають дійсності.

"Я не розумію, про що йде мова. Я до цього людині не торкався пальцем, і я не розумію навіть, що вона ще може нафантазувати з тих звинувачень, які там вказані", - заявив він, коментуючи нові звинувачення прокуратури.

Нагадаємо, у листопаді 2013 р. прес-служба Генпрокуратури повідомила про завершення досудового слідства у кримінальному провадженні за підозрою Власенка в заподіянні тілесних ушкоджень його колишній дружині Наталії Окунській.

Печерський райсуд Києва обрав щодо неї запобіжний захід у вигляді застави в сумі майже 23 тис. грн. За рішенням суду, Власенко не може залишати межі Києва без дозволу слідчого, однак йому можна виїжджати до Харкова, де перебуває Юлія Тимошенко, для виконання повноважень захисника.