ua en ru

Суд стягнув з компанії Ахметова 810 млн гривень на користь "Укрексімбанку"

Суд стягнув з компанії Ахметова 810 млн гривень на користь "Укрексімбанку" Фото: "Укрексімбанк" судиться з компанією Ахметова

Держбанк звинуватив компанію " ЕСУ в невиконанні виплат за облігаціями

Господарський суд Києва 11 жовтня частково задовольнив позов державного "Укрексімбанку" до ТОВ "ЕСУ"на суму 810 млн гривень. Відповідне рішення суду оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з документом, в цю суму входять 671,3 млн. гривень основного боргу, 102,98 млн гривень пені, 25,86 млн гривень інфляційних втрат та 10,2 млн гривень 3% річних.

Свій позов держбанк мотивував тим, що ТОВ "ЕСУ" неналежно виконувало зобов'язання з виплати відсоткового доходу за облігаціями.

Згідно з матеріалами справи, 24 квітня 2013 "Укрексімбанк" придбав облігації ТОВ "ЕСУ" номінальною вартістю 2,24 млрд гривень. За даними суду, такий же обсяг паперів наявна в портфелі держбанку.

ТОВ "ЕСУ" входить в холдинг "СКМ", що належить бізнесменові Рінату Ахметову. Крім того, компанії належить 92,79% акцій "Укртелеком".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, телекомунікаційна компанія "Укртелеком" розраховує до кінця 2016 року продати 3G-оператора Тримоб", а виручені кошти направити на погашення боргу за облігаціями перед державними банками.