ua en ru

Суд відновив засідання у справі Насірова

Суд відновив засідання у справі Насірова Фото: Роман Насиров

Справу розглядає суддя Вікторія Кицюк

Солом'янський районний суд Києва сьогодні вранці, 27 квітня 2017 року, відновив розгляд клопотання слідства про продовження запобіжного заходу щодо відстороненого від посади голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Суд почав розгляд цієї справи пізно ввечері 26 квітня, але незабаром вирішив перенести засідання на ранок 27 квітня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, справу розглядає суддя Вікторія Кицюк, а не Олександр Бобровник як раніше. За повідомленням прокурора, Бобровник захворів.

Роман Насіров був затриманий детективами НАБУ на початку березня 2017 року. Його підозрюють у зловживанні владою і службовим становищем. в результаті яких державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

7 березня суд обрав Насірову запобіжний захід - утримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн гривень. 16 березня голова ГФС вийшов з СІЗО, оскільки за нього внесли заставу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна служба фінансового контролю перевірила походження грошей для застави, внесеної за відстороненого від посади главу ДФС Романа Насірова. Служба прийшла до висновку, що джерела надходження коштів є законними.