ua en ru

Суд повернув державі землю у Вінницькій області вартістю майже 14 млн гривень

Суд повернув державі землю у Вінницькій області вартістю майже 14 млн гривень Фото: прокуратура (Андрій Коваль, РБК-Україна)

У Вінницькій області суд повернув державі 27,2 га орендованої землі

Суд повернув державі землю у Вінницькій області вартістю майже 14 млн гривень. Про це у Facebook повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"У Вінницькій області прокуратура повернула державі 27,2 га орендованої землі вартістю майже 14 млн гривень", - написав він.

Як зазначається, три земельні ділянки у 10 га, 15,2 га та 2 га передали в оренду розпорядженнями Іллінецької районної ради акціонерному товариству терміном на 49 років. Разом з тим, орендарі з січня 2014 по жовтень 2017 року систематично "забували за це сплачувати". В результаті чого виникла заборгованість.

У зв'язку з несплатою оренди місцева прокуратура підняла питання про розірвання таких договорів у судовому порядку.

"Розглянувши наведені аргументи, Господарський суд Вінницької області задовільнив три позовних заяви керівника прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної державної адміністрації, Іллінецької районної державної адміністрації до акціонерного товариства про розірвання договорів оренди землі та повернення земельних ділянок загальною площею 27,2 га вартістю майже 14 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

На Вінниччині прокуратура повернула державі 27,2 га орендованої землі вартістю майже 14 млн. грн. Причиною, що спонукал...

Опубліковано Андрієм Лисенком 24 січня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд повернув Києву землі історико-культурного призначення вартістю майже 270 млн гривень.