ua en ru

Суд повернув державі курган в Запорізькій обл. вартістю понад 1,1 млн грн

На вимогу прокуратури Чернігівського району Запорізької області суд визнав недійсним договір оренди землі та зобов'язав сільгоспвиробника повернути державі історико-культурні землі з могилою вартістю понад 1,1 млн грн.

На вимогу прокуратури Чернігівського району Запорізької області суд визнав недійсним договір оренди землі та зобов'язав сільгоспвиробника повернути державі історико-культурні землі з могилою вартістю понад 1,1 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури України.

Встановлено, що 18 га земель, в тому числі й історико-культурного призначення, були передані в оренду рішенням Чернігівської райдержадміністрації у 2008 р.

"При цьому степовий велетень не був виділений зі складу сільськогосподарських угідь ні в документах, ні в натурі. В результаті насипу кургану кілька років поспіль розорялися. Щоб припинити руйнування археологічної пам'ятки і відновити законність, прокуратура звернулася в суд з вимогою скасувати відповідне рішення райдержадміністрації, визнати недійсним договір оренди землі та повернути курганний могильник у власність держави", - йдеться в повідомленні.

Суд повністю задовольнив ці вимоги і зараз рішення вже виконано.

Нагадаємо, в травні 2014 р. у Запоріжжі невідомі з допомогою екскаватора зрівняли з землею найбільший в околицях міста курган дохристиянської епохи.