ua en ru

Суд задовольнив позов САП у справі "Повітряного експреса"

Суд задовольнив позов САП у справі "Повітряного експреса" Фото: САП (УНІАН)

Суд визнав недійсним договір про заставу в 25 млн гривень

Господарський суд міста Києва задовольнив позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) на користь ДП "Нацпроект "Повітряний експрес" та міністерства інфраструктури України. Про це повідомляє прес-служба САП.

Рішенням суду від 15.06.2017 задоволено позов САП про визнання недійсним договору застави майнових прав на депозитний вклад державного підприємства у сумі 25 млн гривень.

Повідомляється, що дані грошові кошти в сумі 25 млн гривень, отримані державою за кредитним договором від Експортно-імпортного банку Китаю для будівництва залізничного пасажирського сполучення між Міжнародним аеропортом "Бориспіль" та містом Київ та були розміщені на депозитному рахунку ДП "Нацпроект "Повітряний експрес" у ВАТ "Банк професійного фінансування" за договором банківського вкладу (депозиту) від 1612.2014 року.

"У той же час згідно договору застави майнових прав від 22.12.2014 державне підприємство нібито поручилася перед банківською установою за виконання зобов'язань за кредитним договором приватним підприємством. При цьому кредит юридичною особою повернутий не був і держава могла втратити право на отримання коштів за депозитним договором", - повідомили в САП.

Наголошується, що втручання САП дозволило визнати договір недійсним і відновлено майнові права державного підприємства на отримання 25 млн гривень депозитного вкладу.

Нагадаємо, восени САП затримала фігуранта справи про розкрадання 81 млн гривень державного підприємства "Нацпроект "Повітряний експрес".