ua en ru

Суд задовольнив позов ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" про захист ділової репутації

Дзержинський районний суд Кривого Рогу сьогодні, 10 липня 2013 р., задовольнив позов про захист ділової репутації ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" до Первинної організації профспілки металургів і гірників та голови цієї організації Юрія Бобченка. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зокрема, судовий позов містив вимоги визнати інформацію, яку в грудні 2012 р. розповсюдила профспілка підприємства у відкритому листі, недостовірною і такою, що порочить ділову репутацію компанії.

Так, у відкритому листі профспілки ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" від 3 грудня 2012 р., що був направлений в органи державної влади України, адміністрація підприємства звинувачувалася в проведенні масових скорочень, зниженні заробітної плати, зниженні витрат на охорону праці та покращення умов на робочих місцях, невиконанні колективного договору та інвестиційних зобов'язань. В ході судового процесу адміністрація ПАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" представила докази того, що підприємство належним чином виконує вимоги чинного законодавства України, соціальні зобов'язання, передбачені колективним договором, а також інвестиційні зобов'язання відповідно до договору купівлі-продажу. Звинувачення з боку профспілки визнані судом такими, що не відповідають дійсності та порочать ділову репутацію компанії.

Читайте також: Профспілка "ArcelorMittal Кривий Ріг" вступила в спір з адміністрацією і власником комбінату