ua en ru

Суд зняв браслет з Крючкова

Суд зняв браслет з Крючкова Фото: суд по Крючкову (РБК-Україна)

Суд продовжив дію інших його обов'язків до 29 серпня

Суд зняв електронний браслет з колишнього народного депутата Дмитра Крючкова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у нанесенні збитків ВАТ "Запоріжжяобленерго". Таке рішення 25 липня прийняв слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко, повідомляє "Слово і Діло".

Зазначимо, що прокурор САП просив суд продовжити дію обов'язків Крючкова ще на два місяці. Суддя Коробенко його задовольнив частково.

Так, він продовжив дію таких обов'язків до 29 серпня: з'являтися за першим викликом; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання документи, що надають право для виїзду за кордон. У той же час, суддя зняв з екс-нардепа електронний браслет.

Нагадаємо, Крючков був затриманий у Німеччині за запитом українських правоохоронців рік тому. Журналістам він повідомив, що передавав 50-75% прибутку від корупційної схеми президенту Петру Порошенку та його соратнику нардепу Ігорю Кононенко. 15 квітня Крючков був екстрадований в Україну.

За версією слідства, Крючков є організатором схеми, за якою ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали збитків на загальну суму понад 346 мільйонів гривень.