ua en ru

У НАБУ підтвердили, що в Німеччині був затриманий екс-депутат Крючков

У НАБУ підтвердили, що в Німеччині був затриманий екс-депутат Крючков

На даний момент готується його екстрадиція

У Німеччині затримали колишнього депутата Дмитра Крючкова, якого підозрюють у розкраданні коштів "Запоріжжяобленерго". Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ), повідомляє Радіо Свобода.

Зокрема, згідно повідомленню НАБУ, затримання Крючкова сталося ще 14 квітня і на наразі готується його екстрадиція в Україну.

"14 квітня на території Німеччини затриманий голова правління ПРАТ "ХК "Енергомережі", якого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України. Національне бюро готує пакет документів, необхідних для екстрадиції підозрюваного в Україну, який найближчим часом буде передано компетентним органам Німеччини", – йдеться в листі НАБУ.

У НАБУ підтвердили, що в Німеччині був затриманий екс-депутат Крючков

Фото: прес-служба МВС

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в 2016 році колишній депутат Верховної Ради України (ВРУ) Дмитро Крючков був оголошений в розшук. Він проходить фігурантом у справі про виведення коштів з компанії "Запоріжжяобленерго", в якій понад 60% акцій належить державі.

За версією слідства, Гачків є організатором схеми, за якою ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" завдали збитків на загальну суму понад 346 мільйонів гривень.