ua en ru

Суд пом'якшив запобіжний захід Мартиненку

Суд пом'якшив запобіжний захід Мартиненку Фото: суд (Pixabey)

Суд дозволив Мартиненку вільно переміщуватись по Київській області

Солом'янський районний суд міста Києва пом'якшив запобіжний захід колишньому народному депутату України Миколі Мартиненку. Про це повідомляє видання "Наші Гроші", посилаючись на рішення суду.

"Солом'янський райсуд Києва продовжив до 19 серпня 2017 року термін дії обов'язків, покладених на Мартиненко в рамках досудового розслідування про нанесення держпідприємству "СхідГЗК" збиток на 17,28 млн доларів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, суд задовольнив прохання правозахисників Мартиненка і дозволив йому вільно переміщуватись не тільки по Києву, але і по Київській області. На підтвердження такої необхідності адвокати надали суду три довідки:

  • про те, що його дочка займається верховою їздою в Гостомелі чотири рази на тиждень і екс-нардеп, очевидно, її супроводжує на заняттях;
  • про те, що Мартиненко є співзасновником ТОВ "Вортекс", яке володіє будинком в с. Глібівка Вишгородського району, де проживає його сім'я (в цьому будинку детективи НАБУ проводили обшук в березні цього року);
  • лист від заступника голови центрального штабу партії "Народний фронт" Олени Ледовських, яка вказує, що Мартиненко є активним членом цієї партії, що вимагає частого виїзду за межі Києва.

Також, адвокати Мартиненка попросили суд скасувати заборону на спілкування з іншими фігурантами справи та представниками понад 20 компаній, однак суд відмовив у задоволенні цього прохання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника, що у колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка були активи за кордоном, через які він провів більшість схем.