ua en ru

Суд не зміг продовжити запобіжний захід Шаповалову

Суд не зміг продовжити запобіжний захід Шаповалову Фото: Віктор Шаповалов (скрін відео/5 канал)

Сьогодні о півночі закінчується строк дії запобіжного заходу

Засідання Подільського районного суду у справі екс-командира харківського "Беркуту" Віктора Шаповалова у перевищенні влади та службових повноважень під час подій у Києві 18 лютого 2014 року, сьогодні, 18 травня, не відбулось. Про це у коментарі РБК-Україна повідомив прокурор у справі Валерій Смирнов.

"Йому (Шаповалову, - ред.) зробили операцію. Ми намагались провести засідання через відеоконференцію, але він відмовився брати участь у засіданні шляхом відеоконференції. Ми заперечували. На сьогодні у нас ініціювалось питання про продовження строку дії запобіжного заходу. Сьогодні о 24 годині закінчується строк дії запобіжного",- заявив прокурор.

Таким чином, строк дії запобіжного заходу Шаповалову спливає вже сьогодні. За словами адвоката, наступне засідання відбудеться 29 травня. Водночас прокурор заявив, що не вбачає у цьому "ознак і можливостей для втечі з України".

"Він вже знаходиться не під охороною. Планується вирішити питання про вручення клопотання. Обвинувачений принципово заперечує щодо участі шляхом відеоконференції. Він належним чином відповідав на всі запити і клопотання до цього. Можливо, він вирішив, користуючись недолугістю кодексу, перешкодити врученню клопотання", - зазначив Смирнов.

За його словами, санкція його статті передбачає до 8 років позбавлення волі.

"У нас немає жодної інформації про те, що хвороба фейкова. Йому дійсно робили операцію, діагноз я не маю права озвучувати", - додав прокурор.

Він зазначив, що є відповідь від лікарні про те, що транспортувати його неможливо.

Зазначимо, раніше Шаповалов перебував в СІЗО, а потім його доставили в лікарню, де констатувалося погіршення його стану. Останнє засідання по цій справі відбулось тиждень тому.

Разом з тим, ще минулого року у жовтні Шаповалов частково визнав свою провину і назвав прізвища колег, які отримували набої зі свинцевою картеччю. Але розгляд справи гальмувався неявкою до суду потерпілих.

Нагадаємо, 29 березня через неявку екс-керівника харківського "Беркуту" розгляд справи відтермінували.