ua en ru

Суд по Савченко почався в Донецьку

Суд по Савченко почався в Донецьку Фото: Надія Савченко

У засіданні оголосили перерву для узгодження позиції щодо відводу суддів

Попереднє слухання у справі української льотчиці Надії Савченко почалося в Донецькому міському суді (Ростовська область, Росія). Про це у своєму Twitter повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін.

Після початку суду було оголошено перерву для узгодження позиції щодо відведення складу суду.

"Оголошено перерву на 15 хвилин для узгодження захистом з довірителем позиції щодо відведення складу суду", - написав Фейгін.

Після цього судове засідання по справі Савченко відновилося.

Надія Савченко також встигла розповісти своїм адвокатам про умови її утримання в Новочеркаському СІЗО.

"Зустріли Надію. Її везли 12 годин до Воронежа. Потім 4 дні вона сиділа в СІЗО у Воронежі. Потім в Новочеркаськ. У неї все в порядку. Умови утримання в СІЗО-3 в Новочеркаську нормальні. Надія не скаржиться. Везли з Новочеркаська 1,5 години", - повідомив Фейгін.

Нагадаємо, сьогодні, 30 липня, в Донецькому міському суді в закритому режимі проходить попереднє слухання у справі української льотчиці Надії Савченко. На думку адвокатів, завтра, 31 липня, у суді можуть заслуховувати свідків у справі.

Суд над Савченко пройде з посиленими заходами безпеки, зокрема біля будівлі суду в Донецьку знаходиться ОМОН і снайпери, журналістів до зали суду не пускають.

6 липня Слідчий комітет Росії завершив розслідування кримінальної справи стосовно Надії Савченко. До раніше пред'явленим звинуваченням у пособництві у вбивстві двох громадян РФ, незаконному перетині кордону і інших додано було звинувачення у вбивстві росіян. Льотчиці загрожує до 25 років позбавлення волі.