ua en ru

Суд над російськими ГРУшниками планується на вересень, - СБУ

Суд над російськими ГРУшниками планується на вересень, - СБУ Фото: Олександр Александров Євген Єрофєєв

За словами радника голови СБУ, росіяни утримуються в належних умовах

Суд над затриманими в Луганській області співробітниками російського Головного розвідуправління (ГРУ) Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим планується провести у вересні 2015 року Про це повідомив радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандем, якого цитує офіційний Twitter відомства.

"Суд над грушниками планується на вересень - Тандіт", - сказано в повідомленні.

Як повідомляється, Тандіт сьогодні побував в лікарні, де зараз перебувають затримані росіяни.

За словами радника голови СБУ, росіяни утримуються в належних умовах.

Нагадаємо, напередодні російські ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в силовому відомстві повідомили, що бійців ГРУ Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва нібито обміняли на українських полонених. Пізніше в СБУ спростували дану інформацію.

Зазначимо, раніше Міноборони РФ документально підтвердило звільнення затриманих на Донбасі ГРУшников. Так, згідно з документом, отриманого у відповідь на запит Ради з прав людини при Президентові РФ, директора проекту "Громадянин і армія" Сергія Кривенка, військовослужбовці Головного розвідувального управління РФ Олександр Александров Євген Єрофєєв приїхали в Україну вже будучи звільненими з російської армії. Зокрема, у відповіді відомства йдеться, що "дійсно, зазначені громадяни (Александров і Єрофєєв) раніше проходили військову службу за контрактом у Збройних силах РФ", однак "події, пов'язані з їх виїздом з РФ і перебуванням на території України, що відбулися після звільнення з військової служби і не пов'язані з її проходженням".