ua en ru

Суд дозволив заочне засудження у відношенні екс-представника Путіна в Криму

Суд дозволив заочне засудження у відношенні екс-представника Путіна в Криму Фото: суд (twitter.com/nab_ukr)

Спеціальне кримінальне провадження тепер буде розглядатися заочно

Святошинський райсуд Києва ухвалив рішення про проведення спеціального судового розгляду кримінального провадження стосовно представника президента Російської Федерації (РФ) Володимира Путіна Олега Белавенцева. Про це в коментарі РБК-Україна повідомив прокурор Руслан Кравченко.

За його словами, спеціальне кримінальне провадження тепер буде розглядатися заочно, без обвинуваченого, а при участі його захисника.

"Прийнято рішення про проведення спеціального судового розгляду кримінального провадження стосовно Белавенцева", - резюмував Кравченко.

Відзначимо, 30 листопада 2016 року військова прокуратура завершила заочне слідство за підозрою Белавенцева у скоєнні злочинів за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст.437 (пособництво у веденні агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Головна військова прокуратура оголосила в розшук колишнього уповноваженого представника президента Російської Федерації Володимира Путіна в так званому "Кримському федеральному окрузі" Олега Белавенцева.