ua en ru

Суд дозволив обшуки в "Укроборонпромі" по підозрі у співпраці з фіктивними фірмами

Суд дозволив обшуки в "Укроборонпромі" по підозрі у співпраці з фіктивними фірмами Фото: продукція "Укроборонпрому"

В ході обшуків за місцем реєстрації фірм жодну з них не виявили

Печерський районний суд Києва дозволив Військовій прокуратурі Луганського гарнізону вилучити документи концерну "Укроборонпром" щодо співпраці з декількома фіктивними фірмами. Про це повідомляє видання "Наші гроші" з посиланням на ухвалу Печерського суду від 29 березня.

Повідомляється, що Київський бронетанковий завод став переможцем шести тендерів у яких замовником виступало Міністерство оборони України. На підставі цього, протягом 2014-2015 років, підприємство повинно було здійснювати ремонтування та технічне обслуговування машин спеціального призначення. Однак встановлено, що у період серпня по листопад 2015 року завод нібито здійснив придбання у ТОВ "Фірма "Ренал" мости ведучі до машин спеціального призначення на загальну суму 5 276 966 гривень.

"Фірма "Ренал" нібито здійснила закупівлю вищевказаних мостів та комплектуючих до них у ТОВ "Оптимумспецдеталь" та ТОВ "Интер Сталь ЛТД".

Але в результаті аналізу слідчими всього ланцюга закупок не встановлено фактів надання логістичних послуг по постачанню товарів між вказаними підприємствами. Обшуки за місцем реєстрації "Оптимумспецдеталь", "Интер Сталь ЛТД" та "Фірма "Ренал" жодну з фірм не виявили.

Також слідство встановило, що з підприємствами в останні роки вели господарську діяльність інші державні підприємства, які входять до концерну "Укроборонпром".

Відзначають, що в суді слідчий клопотав про доступ до документів концерну про взаємовідносини зі згаданими підприємствами. Суд це клопотання задовольнив.

Нагадаємо, в "Укроборонпромі" опублікували інфографіку імпортозаміщення комплектуючих з РФ.