ua en ru

В "Укроборонпромі" опублікували інфографіку імпортозаміщення комплектуючих з РФ

В "Укроборонпромі" опублікували інфографіку імпортозаміщення комплектуючих з РФ Фото: "Укроборонпром"

"Укроборонпром" підключив до програми імпортозаміщення близько 400 підприємств

Державний концерн "Укроборонпром" підключив до програми імпортозаміщення близько 400 підприємств усіх форм власності по всій країні. Зокрема, в бронетанкової галузі 87% деталей виготовляються в Україні і лише 13% закуповуються в західних країнах, повідомляється на сайті концерну.

Наголошується, що у виробництві нових бронемашин "Дозор-Б" беруть участь 17 підприємств-учасників концерну та 86 інших вітчизняних підприємств різних форм власності. Ще один приклад - виробництво літака Ан-178. Якщо в 2015 році 48% деталей для нього виготовлялося в Україні, 41% - в Росії і 11% - в інших країнах, то вже в 2016 році "Укроборонпром" повністю відмовився від російських комплектуючих. В Україні зосередилося 78% виробництва, а в інших країнах - 22%.

altФото: "Укроборонпром"

Нагадаємо, генеральний директор ДК "Укроборонпром" Роман Романов заявив, що якщо на початку військового конфлікту на Донбасі 55% компонентів для виготовлення українського озброєння вироблялося в Україні, 10% закуповувалося на Заході, а 35% - у Росії, то вже у другій половині 2014 року було повністю припинено співпрацю з РФ, 70% становили українські компоненти, а 30% - західні.