ua en ru

Суд розглянув епізод із вбивством "Беркутом" активіста на Майдані

Суд розглянув епізод із вбивством "Беркутом" активіста на Майдані Фото: алея Героїв Небесної сотні (РБК-Україна)

У суді виклали докази того, що активіст убитий зі сторони, де стояла чорна рота "Беркуту"

У Святошинському райсуді Києва сьогодні дослідили 123 епізод по потерпілим у справі проти п'яти екс-"беркутівців" Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченко, Сергія Тамтури, Олега Янишевського, обвинувачених у вбивствах активістів Революції гідності. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Це 123 епізод, який ми розглянули. Це був досліджений епізод загиблого, який отримав поранення в голову. Ми заслухали родичів цього чоловіка. Ми отримали беззаперечні докази того, що він був убитий зі сторони, де стояла чорна рота "Беркуту". Скоро ми будемо викликати в суд свідків. Залишилось чотири особи із числа потерпілих заслухати", - повідомив прокурор Яніс Симонов після засідання журналістам.

Нагадаємо, сьогодні слухали свідчення родичів Віталі Кацюби, який загинув від кулі снайпера 20 лютого. Разом із братом Миколою та дядьком вирушив на Майдан удруге. Уперше він поїхав до Києва після смертей на Грушевського у січні 2014 року.

Нагадаємо, на початку жовтня 2018 року Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру ще одному колишньому співробітнику спецпідрозділу міліції "Беркут", який брав участь у розгоні студентського мітингу в Києві на Майдані Незалежності у листопаді 2013 року.