ua en ru

ГПУ повідомила про підозру ще одному екс-беркутівцю

ГПУ повідомила про підозру ще одному екс-беркутівцю Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Колишній міліціонер підозрюється у незаконному затриманні 2 учасників акцій протестів в листопаді 2013 року

Генеральна прокуратура України (ГПУ) повідомила про підозру ще одному колишньому співробітнику спецпідрозділу міліції "Беркут", який брав участь у розгоні студентського мітингу в Києві на Майдані Незалежності у листопаді 2013 року. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ГПУ.

В повідомлені сказано, що за фактом незаконного затримання 30 листопада 2013 на Майдані Незалежності у місті Києві двох учасників акції протесту й складання та видачі свідомо неправдивих документів про їх затримання, повідомлено про підозру колишньому міліціонеру полку Беркут.

"Повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 28, ст. 340 та ч. 1 ст. 366 КК України, а саме: незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів", - йдеться у повідомлені.

За результатами слідчих дій вирішується питання про обрання відповідного запобіжного заходу.

Нагадаємо, ГПУ направила в суд обвинувальний акт щодо екс-міліціонера Києва у справах Майдану. Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за фактами протиправного переслідування працівниками правоохоронних органів та суду учасників мітингів та зборів у м. Києві в січні-лютому 2014 року.