ua en ru

Суд визнав співробітницю НАБУ винною у корупції

Суд визнав співробітницю НАБУ винною у корупції Фото: співробітницю НАБУ засудили за проведення тренінгів

Співробітницю Бюро засудили за роботу на тренінгах

Солом'янський районний суд Києва визнав заступника начальника відділу забезпечення роботи директора Національного антикорупційного бюро Катерину Везелеву-Борисову винною в адміністративному правопорушення, пов'язане з корупцією. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з матеріалами справи Везелева-Борисова отримувала додатковий дохід за роботу на тренінгах із зарубіжних фондів.

"Солом'янський районний суд Києва ухвалив визнати мене, Везелева-Борисову До.О, співробітницю Національного антикорупційного бюро України, винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією", - написала вона.

Співробітниця НАБУ повідомила, що суд під поняттям "викладацька діяльність" передбачає "діяльність особи як викладача тієї чи іншої навчальної дисципліни тільки в освітніх установах у вигляді читання лекцій, проведення семінарів, практичних та інших занять, гуртків, секцій і т. д.

Везелева-Борисова підкреслила, що суд ніяк не пов'язує з викладацькою діяльністю тренінги про відтепер вони вважаються небезпечними і поза законом для держслужбовців.

Нагадаємо, в СБУ заявляли, що чиновниця працювала тренером в одному з Європейських фондів, отримуючи при цьому зарплату в НАБУ майже 40 тис. гривень. Правоохоронці акцентували увагу на тому, що у неї був доступ до конфіденційної інформації.

Додавши при цьому, що жінка отримала громадянство України у 2002 році, до цього у неї було громадянство Росії, а у 2013-2014 роки вона працювала в посольстві України в Москві.

Раніше повідомлялося, що НАБУ виявило помилки в декларації нардепа Заліщук.