ua en ru

Суд визнав недійсним договір УЗ, який привів до розтрати 92 млн гривень

Суд визнав недійсним договір УЗ, який привів до розтрати 92 млн гривень Фото: Національне антикорупційне бюро (twitter.com/nab_ukr)

Чиновники "Укрзалізниці" уклали додаткову угоду в інтересах постачальника

Господарський суд Києва визнав недійсним договір, який привів до розтрати 92 млн гривень Публічного акціонерного товариства "Укрзалізниця". Про це йдеться в повідомленні Національного антикорупційного бюро України.

Повідомляється, що суд визнав недійсною додаткову угоду до договору поставки дизпалива, укладену навесні 2016 року філією "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" з ТОВ "Вог Аеро Джет". За даними слідства, договір був укладений з грубими порушеннями закону про держзакупівлі в інтересах постачальника.

За версією слідства, у березні 2016 року ТОВ "Вог Аеро Джет" виграло тендер на постачання дизпалива за ціною нижче ринкової. Згодом чиновники УЗ і представники фірми тричі (23, 25 і 29 березня) укладали додаткові угоди до даного договору поставки, якими кілька разів збільшували вартість дизпалива для залізниці.

"У той же час між другою і третьою додатковою угодою ринкові ціни на паливо не росли, а тому укладення третьої додаткової угоди суперечило інтересам держави і суспільства та вимогам законодавства. Як наслідок, закупівельна ціна дизпального не тільки втратила свою економічну вигідність, а й перевищила ринковий рівень цін, що призвело до спотворення результатів торгів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що при обшуках у чиновника УЗ вилучили понад 220 тис. доларів і 7 золотих злитків.