ua en ru

Суд визнав недійсним договір, який призвів до 26 млн гривень збитків УЗ

Суд визнав недійсним договір, який призвів до 26 млн гривень збитків УЗ Фото: поїзди (РБК-Україна)

Прийняття такого рішення дозволить повернути УЗ 26 млн гривень

Господарський суд міста Києва 24 жовтня 2017 року задовольнив позов Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і визнав недійсним договір поставки між ДП "Управління промислових підприємств Державної адміністрації залізничного транспорту України" (УПП УЗ) та ПАТ "Коростенський завод залізобетонних шпал". Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Повідомляється, що зазначена угода укладена всупереч закону України "Про здійснення державних закупівель", а саме - було укладено без проведення закупівельної процедури.

Прийняття такого рішення дозволить повернути "Укрзалізниці" 26 млн гривень, які вона переплатила.

Так, за версією слідства, в листопаді 2015 року ДП УПП УЗ без проведення процедур державних закупівель уклало договір з ВАТ УПП УЗ, на виконання якого останнім поставило держпідприємству елементи рейкових клеммно-болтових скріплень на суму більше 157 млн 893 тис. гривень.

Як наголошується, постачальниками виступили шість інших підприємств, у результаті таких дій ДП УПП УЗ завдано збитків на суму понад 26 млн гривень.

Вступ в законну силу рішення суду призведе до застосування наслідків недійсності правочину, в тому числі і поверненню державному підприємству сплачених коштів.

Нагадаємо, 18 жовтня апелляционный суд підтвердив недійсність договору ПАТ "Укрзалізниця", яка призвела до розтрати 92 млн гривень.

Повідомлялося, що апеляційний суд залишив без змін рішення суду за позовом НАБУ до "Укрзалізниці" та ТОВ "Вог Аеро Джет" про визнання недійсним додаткової угоди до договору поставки дизельного палива, з-за якого "Укрзалізниця" безпідставно, як вважає НАБУ, переплатила 92 млн гривень.