ua en ru

До суду надійшло клопотання щодо обрання запобіжного заходу Омеляну

До суду надійшло клопотання щодо обрання запобіжного заходу Омеляну Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Справу Омеляна розглядатиме Солом'янський райсуд Києва

До Солом'янського районного суду м. Києва надійшло клопотання щодо обрання запобіжного заходу міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну. Про це йдеться у повідомленні на сторінці суду у Facebook.

Як зазначається, клопотання розглядатиме суддя Сергієнко Г. Л., дата та час розгляду наразі не повідомляється.

"13 вересня 2018 року до Солом'янського районного суду м. Києва надійшло клопотання про застосування відносно підозрюваного Омеляна В. В. запобіжного заходу", - йдеться у повідомленні.

До суду надійшло клопотання щодо обрання запобіжного заходу Омеляну

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що сьогодні Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило Омеляну підозру в незаконному збагаченні і приховуванні доходів.

Відзначимо, за даними слідства, Омелян за останні вісімнадцять років отримав 2,17 млн гривень офіційного доходу, тоді як його витрати лише в період з 2008 року по квітень 2015 склали не менше 3,45 млн гривень.

Зазначимо, НАБУ розпочало розслідування проти Омеляна в жовтні минулого року за фактом декларування міністром недостовірної інформації та незаконного збагачення. Як повідомлялося, Омелян з сім'єю з 2016 року проживає в будинку вартістю 7 млн гривень, який належить двоюрідній племінниці дружини. За даними НАБУ, доходи, які б дозволили племінниці купити зазначений будинок, вона не отримувала.