ua en ru

Суд переніс розгляд справи екс-глави КМДА Попова на 19 квітня

Суд переніс розгляд справи екс-глави КМДА Попова на 19 квітня Фото: екс-голова КМДА Олександр Попов

Відповідне рішення, як передає кореспондент РБК-Україна, прийнято "у зв'язку з неявкою двох потерпілих" на допит шляхом відеозв'язку

Шевченківський районний суд міста Києва в понеділок 11 квітня переніс розгляд справи щодо екс-голови Київської міської держадміністрації (КМДА) Олександра Попова, підозрюваного у несанкціонованому розгоні Майдану в ніч на 30 листопада 2013, на 9:30 наступного вівторка 19 квітня у зв'язку з неявкою двох потерпілих, передає кореспондент РБК-Україна.

"У зв'язку з тим, що, на думку сторін, неможливо проводити засідання без участі потерпілих. Судове засідання відкладається на 19 квітня 9:30 для того, щоб була можливість повідомити потерпілим належним чином", – сказала слідчий суддя Оксана Хардина.


Водночас сьогодні в ході судового засідання у Шевченківському райсуді було допитано потерпілу Юлію Подшивалову. При цьому інший запланований допит - із суду в Рівному за допомогою відеозв'язку - не було проведено через неявку потерпілого.

Нагадаємо, екс-глава КМДА Олександр Попов підозрюється в розгоні Євромайдану в ніч на 30 листопада 2013 з використанням свого службового становища.

Як зазначалося, Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови КМДА Олександра Попова у справі щодо розгону Євромайдану в лютому 2015.

Зокрема, Попов обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною другої статті 28, статтею 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів, вчинене за попередньою змовою групою осіб), частиною п'ятої статті 27, частиною третьої статті 365 (пособництво в перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Згідно з даними досудового розслідування, в ніч із 29 по 30 листопада 2013 року Олександр Попов дав вказівку про завезення на Майдан Незалежності комунальної техніки для встановлення новорічної ялинки, "діючи у змові із силовими структурами", які почали розганяти учасників мітингу на Майдані, внаслідок чого постраждало близько 80 осіб.