ua en ru

Суд відпустив бійця "Січі" Олійника під домашній арешт

Суд відпустив бійця "Січі" Олійника під домашній арешт Фото: Ігор Олійник

Ігор Олійник проходить у справі про події 31 серпня

Печерський районний суд Києва сьогодні, 30 жовтня, відхилив клопотання прокуратури про продовження утримання під вартою бійці батальйону спецпризначення "Січ" Ігоря Олійника. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВО "Свобода".

"30 жовтня 2015 року Печерський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про продовження утримання під вартою добровольця, бійці батальйону спецпризначення "Січ" хмельничанина Ігоря Олійника", - йдеться в повідомленні.

Олійник був заарештований на два місяці у справі про події біля Верховної Ради, де в результаті зіткнень 31 серпня загинули 4 бійця Нацгвардії.

На суді два свідка-правоохоронця заявили, що Олейнык нібито штовхав кордон міліції в щити. Однак, за повідомленням "Свободи" ці свідки не змогли підтвердити, що боєць завдавав кому-то удари. Крім того, наголошується, що Олійника немає ні на одному фото - або відеофрагменті, який звинувачення долучило до справи.

Нагадаємо, раніше Печерський районний суд Києва залишив заступника голови ВО "Свобода" Юрія Сиротюка під вартою до 9 листопада.