ua en ru

Суд скасував рішення Київради про передачу ділянки у парку "Відрадний" під комерційне будівництво

За позовом прокуратури суд скасовував рішення Київради про передачу в оренду одному з товариств земельної ділянки у парку відпочинку "Відрадний" під комерційне будівництво. Про це повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва.

Рішенням Київради ділянку загальною площею 0,16 га на бул. Івана Лепсе, 9-в у Солом'янському районі було надано товариству у довгострокову оренду для реконструкції існуючих нежитлових приміщень під розважальний комплекс з об'єктами громадського харчування.

Читайте також: У Києві посадовці заводу незаконно продали ряд об'єктів підприємства, завдавши державі збитків на 45 млн грн

Однак, як встановила прокурорська перевірка, проект землеустрою щодо відведення цієї ділянки не відповідає вимогам земельного законодавства, а сама передача землі відбулася без погодження з Головним управлінням держкомзему у м. Києві та комісією Київради з питань екологічної політики.

До того ж, спірна ділянка знаходиться на території парку культури і відпочинку "Відрадний", де будь-яке будівництво заборонено законодавством.