ua en ru

У Києві посадовці заводу незаконно продали ряд об’єктів підприємства, завдавши державі збитків на 45 млн грн

Прокуратура Києва розпочала досудове розслідування за фактами незаконного відчуження посадовими особами ПАТ "Київський завод реле та автоматики" нерухомого майна підприємства, в тому числі оздоровчої бази відпочинку під Києвом. Внаслідок незаконних дій посадовців державі завдано збитків на загальну суму понад 45 млн грн, передає прес-служба прокуратури м. Києва.

Прокурорською перевіркою встановлено, що упродовж 2002-2010 рр. колишні керівники вказаного підприємства в порушення вимог закону України "Про державну програму приватизації" здійснили незаконне відчуження низки об'єктів, що належали підприємству на правах власності.

Читайте також: Прокуратура вимагає повернення незаконно відчуженої землі на узбережжі Дніпра вартістю понад 24 млн грн

Серед об'єктів, які були незаконно продані комерційним структурам, приміщення корпусів заводу та будівлі компресорної та насосної станцій, які розташовані на бульварі Лепсе. За інформацією Державної фінансової інспекції, зазначене майно було реалізовано за ціною майже утричі меншою, ніж ринкова.

Крім того, посадовці заводу майже за безцінь передали у приватні руки оздоровчу базу відпочинку "Волна", що в урочище "Млиново" в Бориспільському районі Київської області. Так, три шестиповерхові будівлі бази відпочинку загальною площею понад 1 000 кв. м новий власник отримав всього лише за 80 тис. грн.

Відомості про кримінальне правопорушення прокуратурою Києва внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2. ст. 364 КК України - Зловживання владою або службовим становищем.