ua en ru

Суд відхилив апеляції прокурора та адвокатів на залог Тамразова

Суд відхилив апеляції прокурора та адвокатів на залог Тамразова Фото: Олексій Тамразов (РБК-Україна)

Зокрема, прокуратура клопотала про тримання під вартою для Тамразова

Апеляційний суд Києва сьогодні, 12 вересня, відмовив у задоволенні апеляційних скарг прокурора та адвокатів на запобіжний захід, встановлений для власника видання Insider, колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексія Тамразова. Про це у залі суду повідомила головуюча суддя, передає кореспондент РБК-Україна.

"Суд ухвалив залишити без змін рішення суду першої інстанції. У задоволенні апеляційної скарги прокурора Олександра Говорущака та захисників Тамразова Віталія Коломійця та Миколи Ореховського відмовити", - сказала суддя.

Повний текст ухвали буде оголошено 19 вересня 2018 о 16:40.

Сьогодні в ході засідання прокуратура клопотала про тримання під вартою для Тамразова із заставою у понад півмільярда гривень. Втім, адвокати просили повністю скасувати запобіжний захід.

Зазначимо, за керівника онлайн-видання Insider Олексія Тамразова внесли 20 мільйонів гривень застави.

Нагадаємо, 10 серпня Печерський районний суд Києва заарештував Тамразова на два місяці з можливістю застави в 3 млн гривень. 13 серпня він вийшов з СІЗО після внесення застави.

21 серпня співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) повторно затримали Тамразова.

23 серпня Печерський районний суд Києва обрав Тамразову запобіжний захід у вигляді застави в 11 тисяч прожиткових мінімумів, що становить 20 млн гривень і звільнив з-під варти в залі суду.

Відзначимо, як повідомляв генпрокурор Юрій Луценко, Тамразова затримали на спробі дати прокурору хабар в розмірі 200 тисяч доларів.