ua en ru

Суд відмовляє у всіх клопотаннях захисту Савченко

Суд відмовляє у всіх клопотаннях захисту Савченко Фото: Надія Савченко

Законних підстав при відмовах у клопотаннях захисту донецькі судді не оголошують

Суд відмовляє у всіх клопотаннях захисту української льотчиці, народного депутата Надії Савченко. Про це повідомив адвокат Савченко Микола Полозов на своїй сторінці в Twitter.

"Як раніше ми передбачали, суд відмовляє у всіх клопотаннях захисту. Суду тут немає - кепський спектакль з поганими акторами", - написав Полозов.

Як повідомляє адвокат, суд, зокрема, відмовив в участі в судовому засіданні в якості громадського захисника українському адвокатові Савченко А. Плахотнюку, який, на думку Полозова, міг би дати пояснення про отримані ним в Україні документи.

"Що характерно, законних підстав при відмовах у клопотаннях захисту, донецькі судді не оголошують. Адже їх просто немає", - повідомив Полозов.

Крім того, Полозов повідомив, що захист заявив нове клопотання, в якому просить, щоб Донецький райсуд сам направив запит на отримання інформації, оскільки документам захисту в суді "не вірять".

"Захист заявляє клопотання про направлення запиту самим судом, в т. ч. про псевдоспеціаліста Помазана (ну якщо нашим паперам не вірять)", - написав Полозов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд над Савченко відмовився розглядати документи ГПУ, отримані "непроцесуальним шляхом". Зокрема, суддя заявив, що захист може добувати докази тільки на території Росії.

Також суд відмовився долучити до справи матеріали, що підтверджують алібі Савченко. Експертиза, яку адвокати просили розглянути, показала, що дата зйомки Савченко в полоні у бойовиків на добу раніше загибелі журналістів РФ.